Hiihtäminen

Hiihtotreffeille valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin kotona.  Jos teillä ei ole omia suksia ja menette ensikertaa kokeilemaan hiihtoa, kannattaa sukset ja monot vuokrata vuokraamosta tai tutulta. Jos innostutte hiihdosta enemmän, omien suksien hankintaa kannattaa harkita.

Ensimmäinen asia on tarkistaa ensin suksien voitelutilanne. Ohjeita suksien voiteluun löydät, vaikka tästä Yhteishyvän suksien voitelu artikkelista. Perinteisen hiihtotyylin lisäksi voi kokeilla myös luistelutyyliä, mutta perinteinen on varmasti helpompi vähemmän hiihtäneille.

Hiihtoharrastuksen puraistessa voitte mennä yhdessä hiihtotekniikka tunnille / kurssille tai palkata yksityisen hiihdonopettajan pitämään teille tunnin tai pari.  Netistä voi myös etsiä hiihtotekniikka ohjeita ja videoita. Linkki Youtuben Elixirin hiihdon ABC videoon.

Pururadat, järven- tai merenjäät

Hiihto treffeille voi lähteä lähes kaikkialla suoraan kotiovelta. Hyviä hiihtopaikkoja ovat pururadat, järven- tai merenjäät. Kodin tai harrastuspaikkojen lähellä oleviin paikkoihin voi järjestää hiihtotreffit, vaikka lasten harrastusten ajaksi. Kotiin päästyänne voitte ottaa kuuman yhteisen suihkun tai saunaan.

Hiihtoputket

Hiihtoputkia löytyy ainakin Helsingin Kivikosta, Vuokatista, Jämijärveltä, Leppävirralta, Uudessakaupungista  ja Paimiosta. Hiihtoputken etuna on se, että hiihto ei ole silloin säästä riippuvaista. Hiihtoputki voi olla myös hauskaa vaihtelua tuova kokemus, mikäli hiihto on teille ennestään tuttua jo luonnosta.

Hiihtoputkitreffien jälkeen sopii palauttava kevyt rentoutuminen kotona, vaikka kynttilöiden ja yhdessä tehdyn kotiruuan parissa.

Hiihtoreitit ja hiihtoretket

Hiihtokeskuksissa ja joillakin kaupungeilla on erilaisia ja eripituisia luontohiihtoreittejä. Ne soveltuu hyvin kiireettömän vapaapäivän treffikohteiksi.

Reittien suunnittelun voi aloittaa latukarttojen avulla. Latukartoista näet nuotio tai levähdyspaikat, joita hyödyntäen voit suunnitella mieleisen reitin. Hiihtoretkelle kannattaa ottaa mukaan ainakin kuumaa mehua ja vesipullot.

Mikäli mahdollista, hiihtoretken jälkeen yhteinen rentoutuminen saunassa tai suhkussa täydentää varmasti päivänne.