Ihanat treffit

Oli kevät. Lunta oli vielä Helsingissäkin, mutta meri oli jo jäistä vapautunut. Istuin eräänä aurinkoisena lauantaina eräällä merenrantakahvilan terassilla, silmiäni kirkkaassa auringossa siristellen, mahanpohjaa hieman kutkutellen.

Onneksi seuranani oli kaksi ystävää. Joimme kahvia ja tytöt arvuuttelivat, että millaiset treffit minulla tulisi olemaan. He halusivat edottomasti tulla moikkaamaan seuralaistani. Olin kuvaillut häntä luovaksi tyypiksi, jossa oli jotain kivalla tavalla erikoista.

Aikamme siinä oltuamme puhelimeni soi. Se oli Hän. Hän tarkisti, olenko jo sovitussa paikassa. Hän ilmoitti, että tulee veneellä. Olin aivan innoissani!

Hän tuli läheiseen laituriin mustalla kumiveneellä, kirkkaanvärisiin haalareihin sonnustautuneena, aurinkolasit päässä, hiukset pipon allta hulmuten, aurinkoisesti hymyillen. Wauuuuu - hihkaisivat tytöt ja minä mielessäni myös samaa ajattelin. Esittelin Hänelle ystäväni. He kättelivät ja puhuivat säästä. Hän sanoi: "Nina, minulla on sullekin haalarit, pipo ja lämpimät käsineet - voivat olla vähän isot, koska ne on mun kaapista."

Siinä laiturilla sitten laitoin vaatteideni ylle haalarin ynnä muut. Pelastusliivitkin. Sitten lähdettiin. Mimmit välkyttelivät mulle silmiään ja näyttivät peukkua. Minua nauratti, sillä he olivat niin iloisia puolestani. Meri kimmelsi. Oli huikeeta. Raikasta ilmaa tuli kasvoihin ja melkein hihkuin ääneen innosta. Hän laittoi vauhtia lisää ja kehoitti minua seisomaan, jotta mahdolliset aallot eivät tuntuisi niin pahalta.

Olimme jonkin ajan kuluttua pienen lahden pukamassa. Hän laittoi ankkurin pohjaan ja otti jonkun penkin alta viltin, jonka levitti veneen perälle. "Meillä on nyt piknik". Samassa hän otti esiin shampanjan, lasit ja voileivät.

Oli todella kiva iltapäivä. Juttua riitti, aurinkoa riitti ja hyvää mieltä. Olimme käyneet parilla treffeillä aiemminkin, mutta jotenkin näin hänet ihan uudessa valossa. Hän oli huomaavainen, huolehtivainen - ja luontoihminen, kuten minäkin. Siitä se sitten lähti. Ennen kuin huomasinkaan, me styylattiin eli seukattiin. :)

Olipas kiva muistella. Tuli hyvä mieli.

Nina