Kymppipäivän idea

Parisuhteen alussa usein panostetaan yhteiseen aikaan ja käydään säännöllisesti treffeillä. Parisuhteen edetessä yhteiset hetket jäävät usein arjen jalkoihin tai ne raivataan kalenterista pois muiden ”tärkeämpien” asioiden alta.

Kun suunnittelee ja sopii etukäteeen treffit kumppaninsa kanssa, sen perumiseen on myös suurempi kynnys. Juuri siksi kannattaakin sopia pitkässäkin parisuhteessa treffeistä etukäteen, vaikka sitten viettäisitte treffinne kodissanne yhteisen ruuanlaiton merkkeissä tai metsälenkillä. Pääasia, että treffit on sovittu ja niissä on pieni ripaus extraa, luxusta tai romantiikkaa. Pienillä asioilla on todellakin merkitystä esimerkiksi se, että suljette kännykät hetkeksi ja keskitytte vain toisiinne.

Treffejä ja arjen pieni tekoja

Kuten tiedämme parisuhteen ylläpito vaatii aikaa ja panostusta. Eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa hommaa "alusta". On teillä sitten yhteistä aikaa käytettävissä treffeihinne pari tuntia tai koko viikonloppu, ei kannata hukata sitä. Kaikkiin parhaimpiin tekoihin ei välttämättä tarvita suuria rahoja. Useimmille ihmisille on tärkeintä se, että tuntee toisen arvostavan ja panostavan yhteiseen aikaan. Siihen tarvitaan läsnäolemista ja toisen kuuntelemista.

Parhaimmat hetket voivatkin olla niitä, kun huomaa toisen arjen keskellä. ​Pienet aidot odottamattomat teot tekevät usein sen suurimman muistijäljen. Useimmiten lähettämänne rakkauden viestit tulevat takaisin tavalla tai toisella.

Kannattaa miettiä, kuinka paljon Sinua ilahduttaisi rakkauden osoitus aamuteepussissa tai pieni rakkauslappu tyynylläsi nukkumaan mennessäsi?

Treffit oman rakkaan kanssa

Pieni irtiotto arjesta yhdessä kumppanisi kanssa voi olla voimaannuttava ja yhdistävä hetki. Treffit tuo mahdollisuuden keskustelulle ja puhumalla taas voidaan löytää yhteistä ymmärrystä parisuhteen suunnasta. Parhaimmillaan se auttaa ylläpitämään tai löytämään uudestaan kipinän, miksi toinen on minulle tärkeä ja rakas. Pelkästään jo tieto siitä, että tulevaisuudessa on sovittuna yhteinen hetki, auttaa jaksamaan. On siis jotain mitä odottaa.

Tässä pätee sanonta: "Matka on usein tärkeämpi kuin itse päämäärä". Yhteisten treffien suunnittelu tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja antaa positiivista toivoa tulevasta. Voitte suunnitella treffit yhdessä tai vuoronperään. Tärkeintä on se, että teette treffeistä molemmille tärkeän ja arvostatte niitä varaamalla siihen sovitun hetken.

Kymppipäivän tarina

Kymppipäivä nimi tulee tapaamispäivämme mukaan eli olemme tavanneet oman rakkaani kanssa kymmenespäivä. Tapaamisestamme lähtien olemme pyrkineet käymään treffeillä joka kuukauden kymmenespäivä.

Tämä on ollut meidän parisuhteen kulmakivi ja on auttanut meitä näiden rakennusprojektien, työkiireiden, yksityisyrittäjyyden ja uusperheen arjen keskellä muistamaan, sen miten ihanaa ja tärkeää yhteinen yhdessä olo on.

Meillä kymppipäivä järjestetään useimmiten vuorotellen. Yritämme keksiä jotain sellaista tekemistä, mikä olisi mukavaa, rentouttavaa ja pääsemme keskustelemaan siinä samalla. Välillä siihen liittyy jokin yllätys.

Toki meillä vietetään yhteistä aikaa muutoinkin, mutta varsinkin hektisimpinä aikoina sen odottaminen tai edellisen kymppipäivän fiilistely antaa voimia. Välillä mennään pienellä budjetilla ja jos lähellä on joku merkkipäivä tai muu tapahtuma siihen satsataan enemmän. Vuoden lopuksi teemme kuvakirjan kaikista niistä yhteisistä sen vuoden kymppipäivän ja parisuhteemme merkkihetkistä.

Idea ja tarve tälle sivustolle on siis tullut meidän omasta tarpeesta, kun olemme etsineet hakukoneilla ja miettineet mitä seuraavana kymppipäivänä voisi tehdä. Haave siitä, että tälläinen sivusto olisi sai aikaan sen, että päätimme vihdoin tehdä itse sellaisen.

Tärkeää muistaa, että sivustoa pyöritetään harrastepohjalta oman työn ohella. Sivusto ei suinkaan ole kaiken kattava vaan sitä muokataan ja muutetaan käyttäjien toiveiden perusteella.

Sivustosta tulevalla mainoksilla ylläpidetään sivustosta aiheutuneita kustannuksia. Mainonta tulee olla sivuston hengen mukaista ja käyttäjiä kiinnostavaa.

Toivottavasti saatte täältä ideoita ja inspiraatioita omiin treffeihinne.

 

- Santsi ja Jani -